Bengt Dalqvist

Som så många gånger förr i denna intervjuserie är det åter dags att blicka bakåt till 90-talet. Vårt nästa intervjuoffer har både verkat inom musik och skådisbranschen men de flesta minns honom garanterat främst som Daniel i TV4-såpan Skilda Världar. Varsågoda, nu låter vi Bengt Dalqvist komma till tals.

Vad sysslar du med nuförtiden? Har du lagt ner musik och skådiskarriären helt?
Jag jobbar idag som säljkonsult och affärsstrateg på olika företag. Ett av dom heter DKLBC och är en åkeriförening och det andra heter BoldArc och sysslar med Virtual reality sen åker jag runt som Singing Dj runt på klubbar i Sverige.  Jag spelar ibland Teater på somrarna och har tagit ett break från skådisyrket.

Har du någon koll på hur det gick för singeln "Crazy" som du släppte under namnet Dahl? Någon uppfattning om hur den sålde?
Jag har ingen aning hur det gick försäljningsmässigt faktiskt, blev ju ingen dunderhit ;)

I samband med släppet av "Crazy" minns jag att du i någon intervju berättade att du drog tillbaka en tidigare singel eftersom du tyckte den var så dålig? Hur gick detta till? Vilken av singlarna var det du syftade på?
Har inget minne av detta alls! men det är klart man tar bort låtar som är för dåliga.

Åker du fortfarande runt som Singing DJ? Finns det någon särskild anledning till att det är så många besök i just Värmland? Är det mest Karlstad som gäller eller har du även spelat i t.ex Grums?
Som sagt så åker jag runt i hela Sverige

Vilka är (eller var) dina favoritlåtar som du spelar när du är ute och djar?
Jag älskar all sorts musik! det viktigaste är att det är party!

Har du några roliga anekdoter att berätta från Skilda Världar-tiden?
Det finns så många minnen, men ett som jag kommer ihåg i början av serien. Manusförfattarna och planerings avdelningen var inte i synk, Under en dag kunde jag spela förtvivlad till att nästa scen spela otroligt glad och sen tillbaka till gråtande! Snacka om känslomässig berg och dalbana :)

För många år sedan hörde jag något rykte om att du brukar (eller brukade) spendera en del tid i Dalsland? Om detta stämmer kanske du har besökt den omtalade pizzeria Dalens i Dals Långed, där André serverar de beryktade pizzorna gjorda med stor omtanke och kärlek?
Min käre far bor i Dals långed så jag är där ibland, har tyvärr dock inte varit på pitzzerian än, får åka dit nästa gång jag besöker min far.

Har du märkt av något nytt intresse för Skilda Världar de senaste åren med tanke på att alla säsonger nu släppts på DVD?
Det jag märker är att yngre människor känner igen mig då dom har suttit och tittat med mamma och pappa.

Hur var det att 1997 bli utsedd till Sveriges sexigaste man av Aftonbladets läsare? :)
Ha ha totalt surrealistiskt men smickrande såklart.

Vad har du för favoritfilm(er) genom tiderna?
Nyckeln till frihet och det mesta inom Sci fi

Har du några favoritböcker/författare?
Henrik Fexeus / konsten att läsa tankar. Jonas Gardell/ en komikers uppväxt.

Som den hårdrockare jag är så är jag väldigt nyfiken på om du har några favoritband inom denna genre? Är det isåfall främst gammal hederlig hårdrock som gäller eller är du även inne på tex Death/Black Metal?
Jag gillar mer traditionell hårdrock 70-80 tal, men ett band jag tycker är grymma är Stone souer

Har du någon favorit TV-serie? Har du tex sett några av mina favoriter The Walking Dead och/eller Dexter? Eller kanske "Game of Thrones" med min favorit Joffrey är något som du njuter av?
Följer Game of thrones, har även följt Suits

Hinner du med att kolla några filmer i ditt späckade schema? Isåfall vore det intressant att veta om du har sett och gillar tex Kick-Ass, The Road eller Birdman?
Älskar film i allmänhet! alla genrer, däremot blev jag mycket förvånad av att Birdman var så överskattad! En jävla skådis som tycker synd om sig själv. Riktigt dålig enligt mig.

Under den senaste tiden har jag lyssnat mycket på Magnus Ugglas senaste album som har en betydligt mörkare ton än de övriga. Är detta album (Innan filmen tagit slut) något du själv lyssnat på och vad är isåfall din uppfattning?
Har ej hört den!

Som ett stort fan av svenska kriminalfilmer måste jag även passa på att fråga vem som är just din favorit? Den nerstämde Wallander, den desillusionerade Beck eller min personliga favorit Arne Dahl?
Jag ser väldigt lite på svenska kriminalfilmer, har inte sett någon på 10 år.

Har du någon favoritdryck när det riktigt skall njutas av livet? Är det helt enkelt ett glas rött som gäller? Eller kan det kanske slinka ner lite av det thailändska guldet Mekong eller varför inte en Mummelmann?
Ett glas rött är fint någon gång i veckan

Som du kanske märkt ligger musik och film mig väldigt varmt om hjärtat och speciellt svenskt då jag anser att det håller lite högre klass än det mesta. Vi har ju t.ex stoltheter som ABBA, Europe och Roxette att vara glada för inom musikens värld. Är detta något som faller dig i smaken?
Vi har grymma musiker och låtskrivare i Sverige, Abba , Europe, Robyn, icona pop, first aid kit, avicci. A love them al.