För snart 20 år sedan beslöt jag mig för att starta upp ett "webzine" (en tidning på nätet, alltså). Det skulle recenseras och intervjuas. Black/Death metal företrädesvis. Jag var dessutom väldigt inne på att skriva HTML-kod på den tiden, så självklart skulle sidan byggas upp från grunden i ett Notepad-dokument.

Webzinet fick namnet "Just Another Zine". Det fanns absolut ingen ironi bakom det valet. Inte alls.

Jag fick snart med mig två kompisar som hjälpte mig med intervjuer och recensioner. Man tackar. Som självutnämnd chefredaktör delade jag snart ut jobb till dem, då jag fick kontakt med diverse band via email. På den tiden kunde man också få en skvätt med gratisskivor om man tiggde snällt hos skivbolagen.

Den första versionen av sidan låg uppe kostnadsfritt hos ett webbhotell, vilket betydde mängder med påtvingad reklam och popups. Jag vill minnas att Macabre tackade nej till en intervju p.g.a. detta. Om jag också minns rätt bytte jag webhotell efter det (jag har fortfarande inte intervjuat Macabre).

Några andra minnen jag har är live-intervjun vi gjorde med Mikael Åkerfeldt (Opeth) på en festival i Bengtsfors, hur jag lyckades trampa på ömma tår med Unleashed och hur inspelningsgrejen pajade under vår första telefonintervju (jag minns inte vilket band eftersom det inte var jag som ringde samtalet).

Här kommer några axplock från Just Another Zine.

/David, 2018

Just Another Zine