Christina Scabbia (Lacuna Coil)

Tjena Christina! Hur är läget? Vad sysslar Lacuna Coil med för tillfället?
Jag mår riktigt bra tack! Efter den amerikanska turnén med Moonspell som vi gjorde i December så jobbar vi hårt med låtskrivandet inför nästa album som troligen är ute till sommaren.

Ni har turnerat i USA nyligen. Hur var det? Är det något minne du skulle vilja dela med dig av?
Jag önskar jag kunde berätta allt, med det är omöjligt då det var en otrolig upplevelse om man skall utrycka det kort. Jag kan säga att amerikanska fans är suveräna och vi har otroliga minnen av deras fantastiska reaktioner.

Förra sommaren så spelade ni på Wacken. Jag var där och tyckte det var enastående! Var detta första gången ni var på Wacken? Vad tycker du om denna spelning?
Vi hade redan spelat på Wacken 1998, men förra året var speciellt, för det var mycket folk som blev galna av oss och det gav oss mycket energi att använda på scen.

Ni har visst spelat här i Sverige tror jag, Något som är värt att kommentera?
Det är inte sant att svenskar är kalla. Reaktinerna har varit bra och vi mötte många trevliga människor som gladeligen pratade med oss utan blyghet!!

Angående ert senaste album "Unleashed Memories", Vad har ni fått för respons? Vet ni hur mycket det har sålt?
Vi har sålt mer än "In a reverie" och fördubblat antalet sålda exemplar i Amerika. Jag vet inget exakt antal. Responsen har varit fantastisk. Vi har blivit utnämda "Månadens Album" i många tidningar (bla "Hammer" i Tyskland som ju är hårdrockens huvudland) och vi har varit på många omslag. Vi har också blivit uppmärkasammade av pressen i England och det är verkligen inte lätt...

Det verkar som om du lägger mycket tanke bakom dina texter. Kan du välja några av dina favoritlåtar från UM och berätta vad de handlar om?
Personligen älskar jag "Purify" som berättar om den personliga stolthet som varje person måste ha, "1:19" har en personlig mening som jag inte kan berätta om och "To live is to hide" som handlar om hur man för att överleva i ett samhälle inte alltid kan visa sin åsikt. Man måste gömma sin riktiga personlighet. Men jag älskar alla låtar. Det är som att fråga en moder vilken av sina söner som är hennes favorit.

Jag läste någonstans att innan ni släppte ert första album så turnerade ni tillsammans med Moonspell. Helt plötsligt så drar halva bandet hem! Varför blev det så?
Det är sant. Det hände och vi fortsatte turnén utan problem. Vi är här fortfarande. (öööh? Jaså därför! /int anm)

Andra italienska band som jag har stött på är Rhapsody, Drakkar och Labyrinth. Vad tycker du om metalscenen i dit hemland?
Huvudgenren nuförtiden är mer eller mindre Powermetal, därför är vi stolta att vi gör Italien känt genom en annan musikalisk sida. Jag känner till Labyrinth och även om det inte är min favoritmusik så är jag glad att vi kan demonstrera att i Italien finns det proffessionella band som kan sparka stjärt i musikvärlden.

Vilka musikaliska influenser kan du nämna, både som sångerska och textskrivare?
Jag har inga idoler, men jag älskar svarta sångare (R´n B och soul) för de kan uttrycka känslor mycket bättre än någon annan musikstil. Jag har inte lika stark stämma som de men jag försöker följa samma koncept. Jag bryr mig inte om att vara exakt, men jag vill utrycka vad jag känner när jag sjunger.

Tack så mycket för din tid! Lycka till med framtida utgåvor!
Tack så mycket! Vi ses på turné!

Intervjun var gjord på engelska av: Petter F, 2002

Line up:
Christina Scabbia - Female Voice
Andrea Ferro - Male Voice
Cristiano Migliore - Guitars
Marco Biazzi - Guitars
Marco Coti Zelati - Bass
Cristiano Mozzati - Drums & Percussions