Fredrik Petersen

Ända sedan tidigt 90-tal då Sverige var ett av länderna som dominerade Handbollen med det folkkära "Bengan Boys-gänget" har det varit en av de populäraste sporterna på T.C kontoret. Under Handbolls-VM 2017 satt vi återigen bänkade framför TV-apparaterna och kunde återigen njuta av ett bra spel. Tyvärr blev de blivande världsmästarna Frankrike för svåra i kvarten, men det var ändå med en hyfsat positiv känsla inför framtiden som detta VM avslutades. Förutom förlusten mot Frankrike var det förstås tråkigt att de senaste årens kanske största profil Fredrik Petersen (med bl.a ett OS-Silver och ett CL-guld på meritlistan) valde att tacka nej till landslaget inför denna turnering. Vi tog kontakt med Fredrik för en liten intervju, håll till godo.

Hur kom det sig att du började med just handboll och inte t.ex fotboll som liten knatte?
Jag spelade båda under en lång tid men valde tillslut handboll då jag hade störst talang i det!

Med ditt långa hår, tatueringar och efter en mycket omtalad händelse (sorry att behöva dra upp det) även viss erfarenhet av hotellrumstrashande så är nyfikheten stor kring om du är en "gammal hårdrockare"? Eftersom jag själv är just hårdrockare så vore det kul att veta om du har några favoritband inom denna genre? Är det isåfall främst gammal hederlig hårdrock som gäller eller är du även inne på tex Death/Black Metal?
Jag gillar all typ av musik!

Vad är ditt bästa samt sämsta minne från din långa karriär som handbollsspelare på toppnivå?
Det finns mycket, Champions league guldet och OS silvret i London är nog höjdpunkterna! Sämsta är nog hotelskandalen i Tyskland när man tänker i efterhand! Fast när vi var där så hade vi väldigt kul och trevligt :)

Hur gick det till när ni fick förfrågan och tackade jag till att kasta kläderna för qx under/inför VM 2011? Var det smickrande att bli kallad ett "kåkfarakex"? ;)
Ja det var ett trevligt inslag! Kommer inte ihåg helt hur vi fick frågan men vi tvekade aldrig att ställa upp!

Vad lyssnades det på för musik vid landslagssamlingarna och era träningspass/uppladdningar inför match? Fanns det t.ex något Håkan Hellström, E-Type eller Pontiak Johanzon-fan i truppen så att detta var något som kördes? Någon hårdrockare?
Vi hade alltid en lista, där alla fick lägga in en låt!

Vad har du för favoritband/artist?
Jag gillar Plura!

Vad har du för favoritfilm(er) genom tiderna?
Terminator!

Har du någon favorit TV-serie? Har du tex sett några av mina favoriter The Walking Dead och/eller Dexter? Eller kanske "Game of Thrones" med min favorit Joffrey är något som du njuter av?
Gillar Pawn shop!

Som ett stort fan av svenska kriminalfilmer måste jag även passa på att fråga vem som är just din favorit? Den nerstämde Wallander, den desillusionerade Beck eller min personliga favorit Arne Dahl?
Gillar Wallander och har sett allihopa!

Har du någon favoritdryck när du riktigt vill njuta av livet? Är det kanske ett glas rött som gäller eller är det thailändska guldet Mekong något som faller er i smaken? Eller varför inte en Mummelman?
Jag är en vindrickare och har ett stort intresse i rödvin!

Som du kanske märkt ligger musik, film och litteratur mig väldigt varmt om hjärtat och speciellt svenskt då jag anser att det håller lite högre klass än det mesta. Vi har ju tex stoltheter som ABBA, Europe och Roxette att vara glada för inom musikens värld.Är detta något som faller dig i smaken?
Jag tycker att alla tre funkar att lyssna på!