Håkan Mild

Precis som generationen som fick uppleva Fotbolls-VM 58 så lär vi som var med under VM 94 aldrig glömma denna sommar. Utan tvekan en av de största sporthändelserna som vi varit med om genom alla år. En av hjältarna som var med i detta svenska landslag var Håkan Mild som vi fick en liten pratstund med. Och det är bara hoppas att Håkan har rätt på frågan om vi kommer att få uppleva något liknande igen..

Vad sysslar du med just nu? Några spännande projekt på g?
Jobbar med glass Lejonet & Björnen, samtalsledare på handelskammare, radiosporten och delägare i rekryteringsbolaget Effektiv. Är också delägare i en restaurang sedan 12 år som heter Buddys i Trollhättan.

Vad är ditt bästa minne från din egen karriär?
Det är många men VM 94 slår såklart det mesta.

Du lär väl fortfarande inte få en intervju utan att VM 94 nämns och inte heller denna gång. Vad är ditt bästa minne från denna underbara VM-sommar? Tror du någonsin vi kommer att få uppleva något liknande igen?
Bästa minnet från VM är vinsten mot Rumänien och någon gång framöver blir det säkert en lika bra prestation.

Enligt ryktena skall du även ha släkt här i trakterna (i Ed med mera), stämmer detta och händer det i så fall att du är och hälsar på här någon gång?
Jag har släkt där men tyvärr så har jag inte varit där på länge.

Har du några roliga anekdoter att berätta om från alla år som fotbollsspelare i den absoluta världseliten?
Finns många men en speciell händelse var när jag gjorde en av mina första matcher i England och en gammal landslagsman som heter Carlton Palmer var i det andra laget, efter 5 minuter stod vi bredvid varandra på mittplan och bollen var ur spel och från ingenstans fick jag en armbåge rätt över ögonbrynet så blodet sprutade, blev såklart vansinnig och frågade vad han höll på med och fick svaret, "Välkommen till England". Ett par stygn och 85 minuter senare vann vi med 1-0 och jag gick fram till Carlton och tackade för det vänliga mottagandet i mitt nya land.

Hur var det att kommentera förra årets VM i Radiosporten tillsammans med Christian Olsson? Njuter du lika mycket som oss Tisselskogare av hans helt underbara formuleringar/uttryck under matcherna?
Han är rolig Christian, jag får vara på tårna när vi jobbar tillsammans.

Åter till ditt (och vårat) sportintresse. Under t.ex. Fotbolls & Hockey-VM så sitter ju de flesta av oss och hejar på Sverige i tv-sofforna. En arbetskollega har dock en väldigt underlig böjelse: Han håller på Ryssland (utan att ha någon giltig orsak som t ex rysk släkt, han har inte ens varit i Ryssland) och hoppas att de och inte Sverige skall vinna VM. Finns det något råd du kan ge för att försöka få något vett i honom, eller är det bara att diagnostisera honom som ett hopplöst fall av vansinne?
Känns som ett hopplöst fall men också intressant att förstå varför han inte håller på Sverige :)

Vad har du för favoritband/artist?
Lasse Winnerbäck, Coldplay, Match Box Twenty

Som den hårdrockare jag är vore det väldigt intressant att veta om det finns något inom denna genre du tänder till på? Har du möjligen även utforskat death & black metal eller är det i så fall mest klassisk hårdrock som gäller? Några favoriter?
Mest klassisk, var hårdrockare i ung ålder och då var det White Lion, Iron Maiden mm som gällde.

Vad har du för favoritfilm(er) genom tiderna?
En oväntad vänskap, Nyckel till frihet, American History X, Good Will Hunting.

Har du några favoritböcker/författare?
Olika men gillar att läsa Paulo Coelho och helt annat som Stieg Larsson t.e.x

Under den senaste tiden har jag lyssnat mycket på Magnus Ugglas senaste album som har en betydligt mörkare ton än de övriga. Är detta album ("Innan filmen tagit slut") något du själv lyssnat på och vad är i så fall din uppfattning?
Inte Lyssnat på Uggla det senaste.

Har du någon favorit TV-serie? Har du t.ex. sett några av mina favoriter "The Walking Dead" eller "Game of Thrones" med favoriten Joffrey? Farang (TV 4 Succe med Ola Rapace)? Och kanske viktigast av allt, har du sett nya säsong 3 av Twin Peaks? Tycker du likt oss Tisselskogare att de 25 åren mellan säsong 2 & 3 var väl värt väntan?
Gillar serier, Frasier, Seinfeld, Vänner, Raymond, Big Bang Theory men också Bron, Homeland och Line of duty.

Hinner du med att kolla några filmer i ditt späckade schema? I så fall vore det intressant att veta om du t.ex har sett och gillar Punch Drunk Love, Royal Tennenbaums eller Birdman?

Läs mer: https://tisselskogs-companiet.webnode.se/news/martin-sweet-crashdiet/
Hinner du med att kolla några filmer i ditt späckade schema? I så fall vore det intressant att veta om du t.ex har sett och gillar Punch Drunk Love, Royal Tennenbaums eller Birdman?

Läs mer: https://tisselskogs-companiet.webnode.se/news/martin-sweet-crashdiet/

Hinner du med att kolla några filmer i ditt späckade schema? I så fall vore det intressant att veta om du t.ex. har sett och gillar Punch Drunk Love, Royal Tennenbaums eller Birdman?
Inte min typ av filmer :)

Som ett stort fan av svenska kriminalfilmer måste jag även passa på att fråga vem som är just din favorit? Den nerstämde Wallander, den desillusionerade Beck eller min personliga favorit Arne Dahl? Eller har den nya Hassel-serien med en testosteronstinn Ola Rapace seglat upp som etta på tronen?
Av dom är det Arne Dahl.

Har du någon speciell dryck som du njuter lite extra av vid speciella tillfällen? Kanske ett glas rött uppskattas eller kan det även slinka ner lite Mekong eller Mummelmann emellanåt?
Ett glas rött, gärna från USA eller Sydafrika, champagne är också en dryck jag kan dricka mycket av.

Som du kanske märkt är musik och film något som ligger mig väldigt varmt om hjärtat och speciellt svenskt då jag anser att det håller lite högre klass än det mesta. Vi har ju bl.a. stoltheter som ABBA, Europe och Roxette att vara glada för inom musikens värld. Är detta något som faller dig i smaken?
Absolut, får heller inte glömma Kent.