Joakim Sterner (Necrophobic)

Ni är i studion och spelar in uppföljaren till "The Third Antichrist", skivtiteln är "Bloodhymns" och den kommer enligt hemsidan att släppas Februari 2002. Hur går det? Berätta lite vad som kan förväntas av den nya plattan..
Vi ska börja med sången i morgon (när jag skriver det här). Allt går mycket bra och för varje dag som går blir plattan bara bättre och bättre. Detta kommer verkligen bli en käftsmäll! Jag är helt uppspelt över det nya materialet och jag tror den kommer gå hem hos många, om man gillar satanisk death metal, så som det var meningen att det ska låta. Den krossar från första sekund till den sista. Mycket rått och stämningsfullt, precis som Necrophobic alltid har varit.

Kommer ni att åka ut och turnera i samband med skivsläppet? Vet du något än om var det blir aktuellt att spela?
Just nu vet vi ingenting om vad som kommer hända efter att plattan kommit ut. Det första som händer är väl att vi tydligen ska ha ett releaseparty i Tyskland, i Hamburg tror jag, men ingen spelning eller spelningar är bokade just nu. Det är ju långt till februari/mars just nu. Jag längtar i alla fall till att få ut och åka med "Bloodhymns" i ryggen.

Hur tycker du att Necrophobic har utvecklats från debuten ("The Call")?
"The Call" är ju bara en singel, men jag tycker vi bara förbättrat oss på alla möjliga sätt från det vi ville göra då, om du förstår hur jag menar. Vi har ju alltid velat låta så som vi gör, det hänger bara på att lyckas skriva allt så jävla bra, för att kunna släppa materialet och vara nöjda och stolta till 100%. Vi spelar ju bara in skivor när vi vet att vi är 100% nöjda. Ibland kan det ta tid, men vem fan bryr sig om skitskivor som kommer varje år???

Vilka band är dom största influenserna?
Vi är ju inte så influerade så här efter ett decennium. Vi vet ju hur vi vill låta, men när vi startade bandet så var väl Slayer, Bathory och Morbid Angel rätt så stora influenser.

Vilken musik lyssnar du själv på oftast?
Jag lyssnar bara på metal, förutom om någon annan jag känner sätter på en platta av annan genre. Jag tål annan musik, men köper och älskar bara metal. I metal ingår ju självklart en rad underkategorier, men du fattar nog att jag inte gillar posörmetal, utan härlig heavy metal, death metal och black metal.

Hur brukar du ladda upp inför en spelning?
Jag laddar inte upp. Jag går mest omkring och snackar med folk runtomkring, eller också så stänger jag in mig i backstage-rummet/området. Det är när vårt intro drar igång som adrenalinet kommer och då öser jag på som om det var den sista spelningen på jorden och allt ska krossas.

Kommer Necrophobic någonsin att ge efter och bli "softare" (som många andra band idag) för att sälja mer skivor?
Aldrig i livet!!!

Hur ser framtiden ut för bandet? Kommer ni att fortsätta i 10 år till?
Vi kör på så länge vi fortsätter att hålla den höga standard vi har på vårt material. Om det är tio år till vet jag inte just nu, men varför inte?

Rock n roll, och tack för svaren! Lycka till! /David
Tack för intervjun och lycka till själv. Besök vår hemsida på https://www.necrophobic.net. Tjena hej!!!

Necrophobic består av:
Tobias Sidegård - sång, bas
Sebastian Ramstedt - gitarr
Johan Bergebäck - gitarr
Joakim Sterner - trummor

Intervjun gjord av: David A, 2001