Joseph Pollack

"Saxen som används till att skära upp analhålet innan barn föds har fallit ner på jorden. Gud ger i teologen Markus uppdraget att hitta saxen, innan satans demoner tar den." Där har ni ploten för "Analsaxen", en kortfilm från 2006. Självklart var vi tvungna att ordna en intervju med regissören Joseph Pollack.

Hur kom ni på den fantastiska idén med filmen Analsaxen?
Eftersom det var runt sju år sen jag kom på idén till filmen har jag svårt att riktigt minnas hur jag fick idén. Jag minns dock att jag bara hade gjort mindre sketcher tidigare och ville för första gången göra en film som hade en genomgående story.

Har Analsaxen visats på någon filmfestival eller vunnit några priser?
Nej, det har den inte. Eftersom den skulle diskvalificeras från filmfestivaler så är den tyvärr inte offentlig på internet än men bör bli inom snar framtid. Annars kan man se det jag gjort på min youtubekanal: https://www.youtube.com/user/jacquejacque

Hur lång tid tog den att göra och hur var mottagandet av filmen när den var klar?
Den var min svåraste film att göra och tog lite över ett halvår att göra, mycket på grund av min flytt från Kristianstad till Malmö som gjorde filminspelningar något mer ansträngande.

Har du några planer för framtiden inom filmbranschen? Några nya projekt på gång? (Ingen uppföljare till Analsaxen tex?)
Just nu har jag inga filmer på gång men min film Bortklippt som jag gjorde förra året ska tävla i pixel kortfilmsfestival och även skickas in till Uppsala kortfilmsfestival. Den handlar om en kvinna som är trött på att ha tråkigt och önskar att hennes liv vore som en film - att allt ointressant klipps bort så att hon bara får uppleva de roliga delarna av livet, vilket då såklart slår in.

Vilken är din absoluta favoritfilm genom tiderna? Någon speciell anledning till att just den filmen berör?
Jag har flera favoritfilmer. Nämnvärda är nog La Face cachée de la lune som är en väldigt stillsam och filosofisk film. Eternal Sunshine of the Spotless Mind är också en favorit eftersom den balanserar allvar och humor på ett exemplariskt sätt. Nyligen såg jag även Cloud Atlas som blivit lite av en ny favorit.

Bland mina vänner är det ofta mycket snack om filmerna Kick-Ass och The Road, har du sett dessa och isåfall vad tycker du om dem?
Jag har sett Kick-Ass och ser fram emot uppföljaren med Jim Carrey. The Road stängde jag av efter 20 minuter eftersom den var skittråkig.

Har du någon favorit TV-serie? Har du tex sett några av mina favoriter The Walking Dead och/eller Dexter?
South Park och It's Always Sunny in Phildadelphia är garanterade att framkalla skratt. Jag är sämre på att följa dramaserier med undantag för Game of Thrones. Jag såg första säsongen av The Walking Dead men ansåg att det var för få zombies och för många fjantiga intriger för att jag skulle orka fortsätta.

Som ett stort fan av svenska kriminalfilmer måste jag även passa på att fråga vem som är just din favorit? Den nerstämde Wallander, den desillusionerade Beck eller min personliga favorit Arne Dahl?
Jag tittar inte på svenska kriminalfilmer.

Vad gillar du för musik? Själv är jag ju (bland mycket annat) fascinerad av Death & Black Metal. Är detta något för dig?
Nej det kan jag inte direkt påstå. Jag lyssnar mest på hiphop och Chet Baker.

Som du kanske märkt ligger musik och film mig väldigt varmt om hjärtat och speciellt svenskt då jag anser att det håller lite högre klass än det mesta. Vi har ju tex stoltheter som ABBA, Europe och Roxette att vara glada för inom musikens värld. Är detta något som faller dig i smaken?
Nej, inte riktigt. Bland svensk musik tycker jag nog bob hund och Håkan Hellström representerar min smak något bättre.

Till sist - vad skulle du vilja säga till alla dem som inte sett Analsaxen? Varför skall de se den?
Det ska dom inte.