Kenta "Lord K" Philipson (Torture Divison/The Project Hate MCMXCIX)

Torture Divison, The Project Hate MCMXCIX, God Among Insects, där har ni några av banden som vårt nästa intervjuoffer Kenta "Lord K" Philipson medverkat i. Kanske känner ni även igen hans namn från den numera nedlagda sajten Global Domination? Hur som helst, nu lämnar vi över ordet till den alltid lika pratglade Lord K.

Vad sysslar du med nuförtiden? Är det mest musiken som gäller eller har du även ett "vanligt jobb"?
Nuförtiden är det ungefär prick samma som alltid med den enkla skillnaden att det är en högre nivå på allting jag åtar mig i dagsläget. Vanligt jobb? Jorå, det finns det också för det är jävla orimligt att hoppas på att musiken man skapar, och har skapat sen slutet av 80-talet, nånsin kommer betala hus, bil och fan vet allt man begåvat sig med genom åren.  Att folk tror att musiken är en hobby för att man har ett ”vanligt” jobb också får mig att vilja slå vederbörande på käften. Musik är ingen jävla hobby.  Det är ett kall. Jaså, du undrar vad jag jobbar med? Egentligen ska du skita i det, men jag kör truck på lager. Jävligt metal.

Var det du och Dan Swanö som 2012 låg bakom den fantastiska death metal-låten "I.P.R.E.N."? Om jag förstått saken rätt var denna låt alltså gjord till en kampanj/tävling som anordnades av just Ipren, där de sökte en ny officiell Iprenlåt? Fick ni någon respons från dem om vad de tyckte om låten?
Japp, det var vi som låg bakom mästerverket. Fy fan vilken bra låt det är. Naturligtvis borde den ha vunnit, men det hajjade vem som helst att det aldrig skulle hända. Det var heller inte anledningen till att den gjordes, vi är inte SÅ desillusionerade. Jag ledsnade på alla tramslåtar som folk skickade in, tog upp gitarren efter att min hustru sade åt mig att jag borde visa pöbeln hur detta skall göras. Ungefär en timme efter det så var låten klar och skickad till Swanö då jag tyckte det kändes rimligt att han la sång på den samt mixade den. Stenhård låt, svinbra sånginsats samt världens bästa riff som vanligt när jag är i farten. Företaget bakom Ipren sa inte ett skit om nånting och jag skiter faktiskt i vilket. Uppenbarligen sket dom i låtparantesen som vann också då absolut ingenting hände med den vad jag vet. Rolig grej med den låten var dock att snubben som skrev den nämnde i nån intervju att han gjorde den efter att ha hört våran hit och blivit imponerad över hur jävla bra den var. Som om att det skulle vara förvånande när 2 genier, jag och Swanö, jobbar ihop.

Har du några roliga minnen/anekdoter att berätta om från tiden som live-musiker med Dark Funeral?
Jag skulle nog säga att Japan-trippen var höjdpunkten och specifikt när ett japanskt fan kommer fram och vill att jag ska signera en kassett åt honom, varav jag vänligen men bestämt förklarar att han kanske inte egentligen vill ha min autograf då jag bara hjälper Funeral på några gigs och inte är med i bandet… Då tittar han på mig och håller upp kassetten och ser frågande ut… I handen håller tokfan Leukemia’s första demo som jag spelade trummor på 1991 eller vafan det var. Det var jävligt roligt och smickrande så jag bad om ursäkt och gjorde som han ville såklart. Nån jävla dåre I Japan tar alltså reda på att jag hjälper Funeral live under en period, letar fram den där jävla demon, tar sig till giget och ber om en signering. Vilken hjälte. Jag hade nog fan gjort samma sak när jag tänker efter då jag är en synnerligen fantastisk människa att träffa.

Hur lyder historien kring att Richard Sjunnesson från The Unguided gästsjunger på The Project Hates senaste platta? Är det helt enkelt så att att ni i bandet gillar The Unguided och därav frågade honom?
Richard är en för jävla trevlig snubbe som spelade i ett band som jag delvis sågat ganska friskt genom åren (Sonic  Syndicate) av naturliga anledningar på hemsidan jag då hade, Global Domination. Jag skiter väl i hur trevliga personerna i bandet ifråga är om jag ska recensera musiken, vissa kan ta det och vissa kan det inte. Jag hatar inte dig som person för att du spelar i ett skitband, men jag kan jävlar i mig tycka att ditt band är ett sopgäng. Deal with it. Jag sprang på Richard på Dark Funerals senaste Stockholmsgig för nåt år sen eller vafan det var och kände igen hans plyte och sa tjena då han stod med Abyss-Tommy eller liknande som jag inte sett sedan vi spelade in sista God Among Insects-plattan. Sa till Richard att jag gillar hans sång och tyckte han förtjänade att vara med på nånting rimligt för en gångs skull så han kunde gott och väl sjunga nåt på TPH-plattan jag var i full färd att jobba med. Och så blev det. Vi snackar lite då och då via mail och jag har hjälpt hans ”nya” band The Unguided med ett intro som de hade på några gigs förra året då han frågade om jag hade lust att göra det. Tokfan trodde han skulle få betala för det, men serru – det behövs inte om man är vettig. Jag gillar Richard, han är vettig. Nästa gång vi ses ska han få bjuda på bira.

Hur länge har du sparat på skägget? Har du funderat på att klippa/raka av det någon gång?
Jag har funderat på den här frågan i ungefär 3 sekunder och kommit på att jag har absolut inget intresse av att diskutera skägg. Det är ett skägg. Det är långt. Jag är snygg. Skitsamma.

Har du något roligt minne att dela med dig av från tiden med ditt fanzine "Hypnosia" och/eller "Global Domination" siten? Det vore t.ex kul att veta vem du anser vara den trevligaste/otrevligaste att intervjua?
Global Domination: Roligast var utan tvekan NIghtwish-debaklet då folk var som tokiga. Skivbolag, distributörer, fan och hans moster mailade mig och krävde att jag skulle ta ner min recension. Tillmötesgående och mild som jag kan bli vid såna tillfällen fick de alla samma vänliga bemötande –  att de kunde dra prick åt helvete. Seriöst, hur fan tänkte de där? Vilket kollektivt hjärnsläpp på alla fronter. Det var helt jävla magiskt vilket liv det var. Tror vi fyrdubblade antalet besökare till sidan på 1 dag. Underbart. Och alla verkar ha missat det faktum att jag faktiskt gillar Nightwish, hahaha… Vilka dårar.
Hypnosia: Den här tiden var bara rolig då det faktiskt handlade om eye-to-eye intervjuer i många fall. Babs i Fagersta (nu Örebro)  ska ha alla tack i världen för att han hjälpte mig med så mycket. Trevligast musiker jag mött och/eller intervjuat under den här tiden? Utan tvekan Roger Patterson i Atheist, men även Trey Azagtoth var skittrevlig (och tokspeedad). Fan vilken rolig tid det var. Tråkigast var Glen Benton innan Stockholmsgiget där de hade den berömda ”bomben” som förband. Men han var jävligt trevlig när jag sprang på han på Metaltown för några år sen.

Vad har du för favoritband/artist? Är det mest gammal hederlig Heavy Metal som ligger dig varmast om hjärtat eller är det Death/Black metal som gäller?
Melissa Horn är nog min absoluta favoritartist, men sen har vi ju all jävla metal som man lyssnat på sedan barnsben, de banden kommer ju alltid vara favoriter. Jag lyssnar dock på allt jävla möjligt och det innefattar även allting inom metal, alla grenar av genren.

Vilken/vilka är din absoluta favoritplatta/plattor genom tiderna?
”There is no Earth I will leave unscorched” med TPH. Och jag är allvarlig. Det är 100% perfektion. Men om vi ska prata nåt annat bands skiva… Jag kan verkligen inte säga en definitiv skiva på förstaplatsen. ”Master of puppets” kommer ju alltid vara högt uppe men i det skiktet finns det även ett gäng andra plattor som ger mig samma känsla. ”South of heaven” är en av dom.

Vad har du för favoritfilm(er) genom tiderna?
Seven är kanske den bästa film som nånsin gjorts. Braveheart är fantastisk den oxå. Rädda menige Ryan… . Alla gamla kultskräckisar etc etc etc… Fy fan, det är som med skivor, det finns för många fantastiskt bra exempel.

Har du några favoritböcker/författare?
Nä. Jag läser inte böcker i den meningen. När jag plockar upp en bok så är det oftast en biografi av en musiker eller liknande. Jag gillar livshistorier. Oftast läser jag dock Fighters Only och Close-Up.

Vilka Death/Black band från 90-talet tycker du var de bästa?
Alldeles för många att nämna. Men 95% av dom kommer från Sverige. Jävlar vilka bra band vi har haft och har.

Är du som många andra hårdrockare en stor skivsamlare? Isåfall vore det intressant att veta hur många du ligger på och om du har någon kronjuvel i samlingen?
Nä, jag är verkligen ingen skivsamlare. Har aldrig varit det heller och skiter i vilket. Jag samlar på andra saker istället.

Har du någon favorit TV-serie? Har du tex sett några av mina favoriter The Walking Dead och/eller Dexter? Eller kanske "Game of Thrones" med min favorit Joffrey är något som du njuter av?
Har inte sett ett enda avsnitt av Game of Thrones. Alla säger att den serien är grym, men jag har aldrig kommit mig för att kolla på den. Walking Dead har jag sett typ 5 avsnitt av sen ledsnade jag då det enda som händer är att de skjuter zombies och springer iväg till nästa ställe där de skjuter zombies och springer iväg till nästa ställe. In absurdum. Dexter har jag inte heller sett ett enda avsnitt av. Jag gillade Homeland som fan. En av de få serier jag verkligen fastande för. Sen gick det utför när Brody drog åt helvete och jag orkade inte se mer.

Hinner du med att kolla några filmer i ditt späckade schema? Isåfall vore det intressant att veta om du har sett och gillar tex Kick-Ass, The Road eller Birdman?
Inte sett nån av dom. Visst kollar jag på film då och då, men mest gör jag musik.

Under den senaste tiden har jag lyssnat mycket på Magnus Ugglas senaste album som har en betydligt mörkare ton än de övriga. Är detta album (Innan filmen tagit slut) något du själv lyssnat på och vad är isåfall din uppfattning?
Aldrig hört och kommer förmodligen aldrig höra den heller så jag inte bryr mig om Uggla som artist även om han gjort en del roligt genom åren.

Som ett stort fan av svenska kriminalfilmer måste jag även passa på att fråga vem som är just din favorit? Den nerstämde Wallander, den desillusionerade Beck eller min personliga favorit Arne Dahl?
Hatar svenska jävla kriminalfilmer/serier. Svenska serier/filmer i allmänhet brukar alltid vara så jävla fattiga.

Har du någon favoritdryck när du riktigt vill njuta av livet? Är det den klassiska hårdrocksstilen med Jack Daniels som gäller eller är det thailändska guldet Mekong något som faller dig i smaken? Eller varför inte en Mummelman?
Miller. Där har du guldet. Fråga vilken expert som helst.

Som du kanske märkt ligger musik och film mig väldigt varmt om hjärtat och speciellt svenskt då jag anser att det håller lite högre klass än det mesta. Vi har ju tex stoltheter som ABBA, Europe och Roxette att vara glada för inom musikens värld. Är detta något som faller dig i smaken?
Svinbra alla tre. Sverige regerar musiken. Kolla bara på Yours Truly. Heppåre!