Kjell Haglund

På T.C-redaktionen har det alltid varit ett känsligt ämne med Framgångscoacher, ungefär som vid det andliga och intervjun med Jörgen så finns det skeptiker även gentemot detta yrke. Efter två väldigt misslyckade intervjuer med Sveriges största namn inom branschen (Kjell Enhager och Anders Haglund) så vände vi oss istället till Själens Krigare Kjell Haglund för ett snack om både allvarliga tankar och lite lättsammare funderingar.

Har du någon gång reflekterat över att ditt namn är en kombination av Sveriges två största framgångscoacher Kjell Enhager & Anders Haglund? Har du någon gång blivit ihopblandad med någon av dem? Några åsikter om dessa legendarer?
Nej jag har aldrig blivit ihopblandad med dessa, men man kan säga att jag är en blandning av dessa två eller kanske dom båda behövs för att komma upp i min klass hihi

En annan legendar som ofta talar (och sjunger) om viktiga saker är ju Thomas Di Leva. Eftersom du kallar dig för "Själens Krigare" funderar jag på om det från hans hitlåt med samma namn som du hämtat inspirationen till att kalla dig för detta?
Nej hans låt kom senare då jag skapade uttrycket Själens Krigare för 30 år sedan

Hur ska vi få alla trångsynta skeptiker att få upp ögonen för den inneboende potentialen som finns i oss alla? Vad skulle du vilja säga till alla skeptiker som tvivlar på er förmåga? Vanliga människor som helt enkelt anser att ni är skojare och bedragare utan att ha varit i kontakt med en livscoach? Är detta något du får höra ofta?
Nej jag har aldrig mött denna skepsis, då jag coachat jättemånga människor till ett bättre liv samt utbildat Coacher i 18 år

Hur ser du på det andliga? Jag tänker bl a på medium som kan få kontakt med de döda osv..
Det är absolut inte min grej

Jag vet inte om du sett eller hört talas om tv-serien Dexter? Jag tyckte att de första säsongerna var riktigt underhållande, men slutade se på serien 2010 efter den femte säsongen. Under denna säsong var nämligen antagonisten en Jordan Chase, som framställdes som en riktigt vidrig nidbild av en framgångscoach som utöver att han bl a uppmuntrade sina kumpaner till mord var en kallhamrad cyniker som inte själv trodde på sina budskap utan bara använde sin karisma för att tjäna pengar på lättlurade anhängare.
Jag har tyvärr inte sett TV serien Dexter, men nu ska jag kolla på de första avsnitten hihi

Hur går man tillväga för att bli en lyckad livscoach? Är det ett kall man innehar eller finns det t.ex utbildningar för att bli "certifierad"?
Jag har och har haft utbildningar till Certifierad Livscoach i 16år och dessa blir mycket bra Livscoacher.

Har du några tips eller råd till en person som "gett upp" och helt enkelt inte orkar med vardagen längre. Personer som varken vill leva eller dö utan bara existera. Hur hjälper man en sådan människa? Personer som har problem med motivationen och inte känner att det finns någon mening med livet, problem med droger eller kriminalitet, ja du förstår säkert vad jag menar? Ska man tipsa om motivationsfilmer som t.ex Kjell Enhagers "Jag AB"? Eller är det lämpligare med vården eller rekommenderar du att man skall ta kontakt med en livscoach?
Befinner sig en person i detta stadium så är det helt perfekt med en Livscoach, för att hjälpa denne till insikt vad de är tacksamma för, för att sedan ta bort och lägga till små saker i livet, i mycket små steg dvs börja förändra i det lilla, att få dom berätta vad motsatsen är och jobba mot detta. Gå in och läs mer på mina hemsidor
ABSOLUT INTE JAG AB

Livscoach/Framgångscoach, vad är skillnaden eller är det samma yrke?
Kan vara samma yrke

Vad har du för favoritfilm(er) genom tiderna?
Jag gillar kul och spännande action filmer såsom Die hard 1 mm

Har du några favoritböcker/författare?
OSHO

Vad har du för favoritband/artist? Som den hårdrockare jag är vore det även intressant att veta om detta ä rnågot som faller dig i smaken? Är eller har du någon gång haft något intresse för Death & Black metal?
Jag är en gammal DJ som jobbat som DJ i 20år så jag gillar allt som svänger även hårdrock

Har du någon favorit TV-serie? Har du t.ex sett några av mina favoriter "The Walking Dead" eller "Game of Thrones" med favoriten Joffrey? Och kanske viktigast av allt, har du sett nya säsong 3 av Twin Peaks? Tycker du likt oss Tisselskogare att de 25 åren mellan säsong 2 & 3 var väl värt väntan?
Jag har tyvärr inte sett någon av dessa, men nu ska jag prova någon av dessa

Hinner du med att kolla några filmer i ditt späckade schema? Isåfall vore det intressant att veta om du har sett och gillar tex Punch Drunk Love, Royal Tennenbaums eller Birdman?
Jag har varit mycket dålig på att titta på filmer och serier de senaste 20 åren, men nu har jag blivit intresserad efter din "reklam" ska kolla lite nu

Under den senaste tiden har jag lyssnat mycket på Magnus Ugglas senaste album som har en betydligt mörkare ton än de övriga. Är detta album (Innan filmen tagit slut) något du själv lyssnat på och vad är isåfall din uppfattning?
Jag har inte lyssnat på hans senaste album, men jag tycker att hans första var bra Bobby viking samt Vad ska vi ta livet av oss, när vi inte får höra snacket efterås

Som ett stort fan av svenska kriminalfilmer måste jag även passa på att fråga vem som är just din favorit? Den nerstämde Wallander, den desillusionerade Beck eller min personliga favorit Arne Dahl?
Jag har ingen speciell favorit bland svenska deckare

För att fortsätta lite på samma spår så var det ju inte så längesedan som den nya mörkare och hårdare Hassel hade premiär. Med en fullkomligt suverän och testosteronstinn Ola Rapace (det osar sex!) var det absolut ett av 2017 års största tv/film ögonblick (med ganska hård konkurrens av Twin Peaks säsong 3 och Farang, även den med Ola Rapace). Så frågan lyder givetvis om du har sett denna kanonserie och isåfall hur lyder ditt omdöme?
Jag har faktiskt sett Farang men inte de andra, nu ska jag kolla ikväll är ledig nu

Som du kanske märkt ligger musik och film mig väldigt varmt om hjärtat och speciellt svenskt då jag anser att det håller lite högre klass än det mesta. Vi har ju t.ex stoltheter som ABBA, Europe och Roxette att vara glada för inom musikens värld. Är dessa band något som faller dig i smaken?
Alla 3 har lite olika låtar som jag tycker om