Marco Aro (The Haunted)

Hur går arbetet med nya skivan? Jag läste på hemsidan att ni har börjat skriva nya låtar till uppföljaren av "Haunted Made Me Do It"..
Det går bra faktiskt! Tackar som frågar. Grabbarna skickar demo-cds med låtidéer och jag försöker trolla ihop texter så gott det går. Vi är en bit på väg.

Hur var spelningen på Roskilde?? Och varför fick ni spela så j-a sent?!? Jag var där, men missade er för jag däckade i tältet nån timme innan (fan)
Du däckade för att du var för full hoppas jag! Annars är det illa! Spelningen var jävligt cool, egentligen skulle the Hives spelat på vår tid klockan 02.30 men tyvärr bytte våra gig plats i sista sekund. Dom är väl bättre på att slicka röv än vad vi är antar jag :-)

Men däremot såg jag när ni spelade i Bengtsfors på Decibel-festivalen... hur var det att spela på ett mindre ställe för en så liten (men hängiven) publik? Kollade ni nåt på dom andra banden?
Det var andra gången vi spelade på Decibel, alltid lika speciellt just för att det är litet och med en hängiven publik. Säga vad man vill om Bengtsfors, men det är definitivt den proffsigaste arrangerade festivalen vi spelat på. Du hade tom kunnat fråga en hund om vart du ska vara någonstans och vilken tid, så skulle han veta det. Jag kollade på The Crown, Carnal Forge och de där brudarna som spelade. Skrattade åt Norum, gäspade och tog en till öl.

Hur laddar du upp före en spelning?
Fan jag deppar ihop helt innan jag går på scen. Jag är redo att ställa in varenda gång. Men när man väl står där är det värt varenda sekund!!!! Rom och cola har ju sin speciella plats, icke att förglömma!!!

Vilka sångare/band influeras du av? Vilken musik lyssnar du mest på?
Svårt att säga. Jag gillar alla sångare som bjuder på sig själv på ett väldigt karismatiskt sätt, typ Chuck Billy från Testament. Annars lyssnar jag gärna på Old school hardcore, typ Dead Kennedys. När jag kommer hem från turné är metal det sista jag vill lyssna på, då blir det antingen NYHC eller radioskval från nån rockstation.

Hur var det att gå upp på scen och i tv få ta emot förra årets grammis för "bästa hårdrocksband"? (trött på den frågan?)
Vi var ju aldrig där!!!! Vi satt i en turnébuss i Hamburg och fick reda på det live via telefon. Det var vår bokningsagent som fick straffet att hämta priset (han höll på att dö av nervositet!) Det som är riktigt coolt med priset är att vi tvålade till Hammerfall som för övrigt var så säkra på att vinna att dom hade anlitat Svullo att ta emot deras pris!!!!!!! Ha ha ha!!!!!!!!!!

Vad tycker du om att folk ständigt jämför er med Slayer?
Vad kan jag säga, man kan bli jämförd med mycket sämre band. Men om man ska jämföra, så hoppas jag att man pratar om Slayer för 15 år sedan. Det nya ger jag inte så mycket för. Det är ju fortfarande Slayer, men ändå inte???!!!!

Vad är planerna med Haunted nu? ni har ju varit ute och spelat rätt länge nu, ska ni bara ta det lugnt och skriva på nytt material?
Rätt och riktigt, det skrivs febrilt.Men det är inte utan att det börjar rycka i turnétarmen. Det rytas dock om en kort Sverige-sväng i december, förmodligen norröver. Allt är fortfarande på planeringsbordet, så vi får väl se.

Till sist: ha det bra! Tack för svaren och fortsätt spela skiten ur alla andra metalband med Haunted!
Tack själv, hoppas vi kan fortsätta spela skiten ur alla även i framtiden! Det finns många nya talanger vid horisonten så man får bara försöka hårdare och intensivare än alla andra. Det har ju aldrig varit ett problem tidigare, så det ska nog ordna sig! Tack som fan, vi syns! Marco

Intervjun gjord av: David A, 2001