Pontiak Johanzon

2007 fick vi se en ny stjärna födas i Sverige, detta var nämligen året då Åbysonen Pontiak Johanzon medverkade i Filip & Fredriks program ”100 höjdare” på Kanal 5. Under flera år var han en slags undergroundprofil hemma i Norrköping men efter tv-debuten har musiken nått en större publik. Samma år släpptes även debutsingeln ”80-talet” och med inspiration från bland annat Magnus Uggla och Gyllene Tider blev det succé. Han har även hunnit med att skriva en bok, så nu är det hög tid för T.C Crew att ställa honom mot väggen!

Vad har du för musikaliska förebilder och idoler?
Jag är all ätare inom musiken.

Har du några litterära förebilder och inspirationskällor till Agent 3000?
Deckare

Hur ser dina framtidsplaner ut? Satsar du mest på musiken eller skrivandet eller skall du fortsätta kombinera? Eller skall du kanske slå dig in i ytterligare någon bransch?
På denna fråga så kan inte säga så mycket just nu.

Har du några planer på att försöka komma med i Melodifestivalen?
På denna fråga så kan inte säga så mycket just nu.

Vi Tisselskogare har länge funderat på om "Gulliga Johanna" är en verklig person eller en fantasi? Har du lust att avslöja detta för oss som törstar efter information gällande dina underbara låtar?
Är en verklig person.

Vad har du för favoritfilm/filmer?
30 - 40 tals filmer

Som den hårdrockare jag är så undrar jag om du har några favoritband inom denna genre?
Är det isåfall främst gammal hederlig Heavy Metal som gäller för dig eller är du även inne på tex Death/Black Metal?
Kiss, Twisted Sister, Ozzy m.fl

Hinner du med att kolla några filmer i ditt späckade schema? Isåfall vore det intressant att veta om du har sett och gillar tex Kick-Ass eller The Road?
Ja hinner, men jag gillar inte dessa filmer

När anser du själv att ditt stora genombrott kom?
Nja

Har du några planer på att försöka slå igenom i Japan? Detta har ju varit ett framgångsrikt recept tidigare för många svenska artister som tex Cardigans och nu senast med Yohios trendsättande stil.
På denna fråga så kan inte säga så mycket just nu

Som ett stort fan av svenska kriminalfilmer måste jag även passa på att fråga vem som är just din favorit? Den nerstämde Wallander, den desillusionerade Beck eller min personliga favorit Arne Dahl?
Beck, Wallander

Under den senaste tiden har jag lyssnat mycket på Magnus Ugglas senaste album som har en betydligt mörkare ton än de övriga. Är detta album (Innan filmen tagit slut) något du själv lyssnat på och vad är isåfall din uppfattning?
Uggla är den största artisten.

Har du någon favorit TV-serie? Har du tex sett några av mina favoriter The Walking Dead och/eller Dexter?
Rederiet, Dallas, Dynastin m.fl

Som du kanske märkt ligger musik och film mig väldigt varmt om hjärtat och speciellt svenskt då jag anser att det håller lite högre klass än det mesta. Vi har ju (utöver dig själv) tex stoltheter som ABBA, Europe och Roxette att vara glada för inom musikens värld. Är dessa band något du uppskattar?
Europe, Roxette m.fl