Mathias Modin (Defleshed)

Jag har hört rykten om att en uppföljare till senaste plattan "Fast Forward" är på g? Vad sysslar Defleshed med nuförtiden?
Vi har precis kommit igång med att skriva nya låtar, två är redan klara och som jag ser det nu så flyter allt på som det ska. Studio är bokad 3 juni så då blir det thrash metal och krogen i Malmö ännu en gång. Jag vet att alla i Defleshed ser fram emot att spela in något nytt, för under tiden som har gått så har det varit skivbolag strul, vi har fått lov att tackat nej till två USA turnéer som inte var fy skam, men det hoppas jag att vi kan ta igen nu efter nästa skiva.

Hur kommer nästa skiva att låta?
Oj vilken svår fråga, jag hoppas att det blir lite "Under the blade" men ändå inte för den skivan är redan gjord. Men mera slakt thrash och variation, inte gasen i botten som "Fast Forward" för den är lite tjatig i längden tycker jag. Fast då kändes det rätt när vi spelade in för The Haunted gjorde thrashen stor i samma veva, så vi klarade oss från att bli stämplade kopior.

Kommer ni att åka ut och spela här hemma i Sverige?
Jag hoppas att det kan ske men Sverige är ett svårtflörtat land så tiden får avgöra, men på senaste så har extrem musik blivit mer populärt här så vem vet.

Hur laddar du upp före en spelning?
Jag brukar försöka dricka en massa vatten innan, annars så brukar jag stå och prata bara ren dynga med Lars och Gustaf innan, Tex. Hur många kilo bajs tror du att det blir om man samlar hela Tokyos förbrukning på ett dygn, väldigt intressant eller hur? Jag brukar inte stå och värma upp en timme innan för det känns bara bortkastad tid, man blir ju varm efter två låtar så då tjänar jag en timme till skit prat istället.

Vilka trummisar/band influeras du av? Vilken musik lyssnar du mest på?
Trummisar jag gillar är sådana som har något eget som Jeff Porcaro (tyvärr död)fick ett AC/DC komp att låta som ingen annan, så enkelt men så svårt ändå. Lika så Terry Bozzio, låter som hela kromata men han spelar allt själv samtidigt grymt,får gåshud när jag tänker på det, inom metal så måste jag säga Tommy Lee,det var han som gjorde att jag började spela trummor men Gene Hoglan ligger högt upp på listan plus ett gäng till men det blir för långt att skriva ner. Band jag gillar ändrar sig från dag till dag, låter det bra så är det bra så fungerar min musik smak. Just nu så snurrar nya HIM ganska friskt och Nightwish, flög faktiskt över till Finland i början av september för att se nightwish i deras hemstad Tammerfors. Jag tycker att Tuomas Holopainen är en sån grymt bra låtskrivare så jag kände mig till lags att åka över. Han är en sådan musiker som jag skulle vilja göra något med i framtiden men jag känner han inte så det lär nog inte hända.

Vilket/vilka band skulle du helst vilja att Defleshed spelade live med?
Jag hoppas att vi kan få erbjudande igen från Cannibal Corpse och turnera med dom i staterna för dom är så dunder sjysta hela tiden. I Europa så skulle jag vilja åka med The Haunted eller Witchery för Jensen är Defleshed´s levande reklam pelare, sitter bara och väntar på när fakturan ska ramla ner för alla bra ord och promotion han har givit Defleshed.

Hur länge har du spelat trummor?
Jag har spelat sen, hmm först ville jag bli gitarrist för det såg så coolt ut att ha V gitarr. Men den karriären varade inte så länge, sen såg jag Tommy Lee snurra pinnar i "Looks that kill"-videon, då sa det klick, men 1990 köpte jag mitt eget trumset så det var egentligen då man blev lite seriös och öva. Sen tog jag lite lektioner och kom in på musiklinjen vilket gav väldigt mycket, efter det folkhögskola men spela grind har jag lärt mig själv. Jag kommer ihåg när jag spelade upp Morbid Angel för min lärare och han bara skakade på huvudet, men idag när vi pratas vid så brukar han alltid fråga nyfiket om grind och teknik mm.

Har du några tips/råd till de som vill börja eller har börjat spela trummor?
Till de som vill börja så är mitt råd, lugna er med att köpa egna trummor, dyr hobby som man säger, låna eller hyr istället innan du är säker på att det här vill jag göra. Till de som har börjat, starta ett band om du inte har, för spela själv och spela med band är som dag och natt, annars köp en massa skivor och sno för det får man göra ha ha, och va inte för seriös för då kan det bli tråkigt att spela. Lira trummor ska vara kul och det ska kännas bra i själen då är du på rätt väg.

Till sist: tack för svaren, och lycka till med bandet!
Tack själv hoppas du kan göra något av svaren du fått och hoppas webzinet går vägen.

Defleshed består av:
Lars Löfven - gitarr, sång
Gustaf Jorde - bas
Mathias Modin - trummor

Intervjun gjord av: David A, 2001