Thomas Di Leva

Nästa intervjuobjekt är en riktig profil och sedan länge en stor favorit på T.C-redaktionen, därför är vi oerhört glada att kunna presentera Thomas Di Leva. Redan 1982 släppte han sin solodebut och har sedan dess fortsatt att ge ut plattor i stadig takt. Dessutom har han hunnit med att tåga in rejält i svenskarnas hem så låt oss nu höra vad Thomas har att säga.

Om jag inte minns helt fel så var det många som höjde på ögonbrynen när du 1996 valde att göra en låt (Jag äter inte mina vänner) med hardcore-bandet Refused?  Hur kommer det sig att just ni fann varandra och skapade denna klassiker? Har du några planer på fler samarbeten med andra artister från liknande genrer?
Jag såg dem på TV en kväll och tänkte att det skulle vara fantastiskt att spela in en låt tillsammans eftersom vi hade många gemensamma beröringspunkter i veganism och vegetarianism, humanism osv… Så jag ringde Dennis Lyxen och frågade och han tyckte det lät jättekul. Så jag tog fram min gitarr och började skriva låten vid mitt köksbord. Två veckor senare var låten inspelad och klar.

I slutet av 80-talet när du besökte folkparken i Bengtsfors så minns jag tyvärr att det var en del snack om att folk kastat sten på scenen när du uppträdde? Det vore intressant att veta vad som egentligen hände om du har lust att berätta något om detta? (Anledningen till att jag är nyfiken på just besöket i Bengtsfors har att göra med att det ligger i Tisselskogs Companiets hemtrakter.)
Det kastades en hel del sten sten mot scenen på många av folkparksshowerna sommaren 1988. Det var då jag lärde mig dansa. :-)

När TV4:s "Torpederna" drog igång satt vi Tisselskogare förstås bänkade framför TV-apparaterna. En av anledningarna var givetvis att TV4:s satsningar brukar innebära kvalitet (vem minns inte Inkognito?) men den största anledningen var nog ändå att få se dig som vapenhandlaren Valle. Eftersom vi alla blev väldigt imponerade av din insats är vi nyfikna på om du har fler filmroller på G?
Inte för tillfället. Men vi får se om Torpederna gör en ny säsong. Då hör de nog av sig igen.

Har du några favoritböcker/författare?

Mina favoritböcker är de Vediska Skrifterna. Jag mediterar en hel del och har läst dem sedan tidigt åttiotal dagligen.

Som den hårdrockare jag är så undrar jag om du har några favoritband inom denna genre? Är det isåfall främst gammal hederlig hårdrock som gäller för dig eller är du även inne på tex Death/Black Metal?
Jag tycker Led Zeppelin är väldigt bra. Även Metallica har sina höjdpunkter.

Vad har du för favoritfilm(er) genom tiderna? Det vore även intressant att veta om du har sett och gi
llar tex Kick-Ass eller The Road?
Det var länge sedan jag såg någon film. Sitter mest framför datorn istället. Men The Abyss, Lord of the Rings, ET, Starman, Twin Peaks (serien) och As Good As It Gets… Är några filmer jag minns och gillar.

Har du någon favorit TV-serie? Har du tex sett några av mina favoriter The Walking Dead och/eller Dexter? Eller kanske "Game of Thrones" med min favorit Joffrey är något som du njuter av?
Har sett "Game of Thrones” nån gång på hotellrummet när jag är ute på turné. Tycker den verkar väldigt välgjord, fascinerande och spännande. Men som sagt var, ser mer och mer sällan på TV och Bio, både jag och min fru Sofie sitter mest framför datorn och håller på med olika projekt på kvällarna (när jag inte mediterar).

Under den senaste tiden har jag lyssnat mycket på Magnus Ugglas senaste album som har en betydligt mörkare ton än de övriga. Är detta album (Innan filmen tagit slut) något du själv lyssnat på och vad är isåfall din uppfattning?
Har ej hört Magnus senaste alster. Men vet att han är en duktig låtskrivare som kan skildra det mesta. Minns när jag såg honom på ungdomsgården Bryjan i Gävle när jag var 14 år. Han hade då precis kommit ut med sitt andra album ”Livets Teater”. Det var en fantastisk konsert, som inspirerade mig och mina kompisar mycket. Vi hade precis startat vårt första punkband.

Skulle det kunna vara något även för dig att utforska livets mörkare sidor i musiken eller är kärleksbudskapet fortfarande det viktigaste? Utöver Uggla så har ju även Tomas Ledin och Tommy Nilsson gått åt detta hållet under senare år och i slutet av din hitlåt "Vi har bara varandra" så kan vi ju höra riktiga Black Metal skrik från din strupe.
Om det kommer sån musik ur mitt hjärta så skriver jag den. Jag litar på hjärtats väg.

Som du kanske märkt ligger musik och film mig väldigt varmt om hjärtat och speciellt svenskt då jag anser att det håller lite högre klass än det mesta. Vi har ju utöver dig själv tex stoltheter som ABBA, Europe och Roxette att vara glada för inom musikens värld. Är detta något som faller dig i smaken?
ABBA, Europe och Roxette har alla gjort odödliga låtar även om jag själv inte lyssnat så mycket på dem. Vad jag tycker är mest fantastiskt här i Sveriges musikliv, är att trots att vi har sån liten befolkning (ca. 9 miljoner) så kommer det så mycket bra musik härifrån.