Thomas "Turbo 2000" Hermansson (Plan 9)

Vid mitten av 90-talet då musikklimatet var betydligt bättre (har det någonsin varit sämre än just nu?) kunde det fortfarande dyka upp nya bra rockband. Ett av dem var Plan 9 som figurerade mellan 1996 och 2004. Under denna tid hann de med att släppa två plattor av glampunksdoftande hårdrock och eftersom det nu var 10 år sedan de splittrades tyckte vi på T.C Crew att det var hög tid att ställa gitarristen Thomas "Turbo" Hermansson mot väggen.

Hur gick det egentligen till när du hoppade av Plan Nine (om jag inte minns fel så var det du som lämnade bandet först)? De lade väl ner bandet med den nya gitarristen ganska kort efteråt också?
Jo, det stämmer. Jag hoppade av först. Det var flera anledningar till det men den största anledningen var att jag och resten av bandet inte var överens vart vi ville ta musiken efter Generation Action. Jag ville få in mer enkel rock'n'roll typ Stones, Faces, Dogs D'Amour etc. medans de andra ville ha ett modernare sound. Rätt snart efter vi hade börjat jobba med låtar till uppföljaren hoppade jag av. Jag hann medverka på en sista låt, Life Do Us Part till en samling.

Plan Nine fortsatte ett tag till, turnerade lite i Italien och Spanien och spelade nog in en hel skiva som aldrig släpptes. Innan dom senare blev Debbie Ray.

Jag fortsatte med Love Injections som drog mer åt rock n'roll i Stones och Faces anda.

Varför släppte ni aldrig min favoritlåt "All the Stars" på någon platta? Synd att ni inte hade möjlighet att släppa denna låt på 80-talet då ni garanterat haft en stor chans att få en riktig hit. Gjorde ni några fler låtar i denna "stil"?
Vi fick inte till den riktigt i studion, skulle nog behövt jobba mer på den och kanske korta ner den något.

Är det mest gammal hederlig hård/glamrock som ligger dig varmast om hjärtat eller är du även intresserad av Death/Black metal? Eller är det helt enkelt något annat som spisas mest?
Nä, det är inte mycket hårdrock eller glam som spelas nu för tiden. Men Faster Pussycat, Guns n'Roses (Appetite), Dogs D'Amour, gamla Aerosmith, gamla Kiss åker fortfarande på då och då. Ännu mindre metal... förutom Entombed's Wolverine Blues som är en av de bästa svenska skivor som gjorts.
Lyssnar på mycket olika musik, allt från 60-tals soul, country (från 30 t.o.m. 70-talet) till hårdrock, letar jämt efter nytt eller gammalt jag inte hört.  Men några som jag ofta kommer tillbaka till är Small Faces, Bruce Springsteen, Tom Waits, Beach Boys, Bob Dylan, Nina Simone m.m.
Sommaren har dominerats av Lana Del Rey's Ultraviolence, Father John Misty's Fear Fun och the Black Keys' Turn Blue...

Vad har du för favoritband/artist?
Small Faces (kanske)

Vilken/vilka är din absoluta favoritplatta/plattor genom tiderna?
Svårt men några är:

The Beach Boys - Pet Sounds
Aerosmith - Rocks
Roky Erickson - The Evil One
Bruce Springsteen - Born To Run
Nine Inch Nails - The Downward Spiral
The Zombies - Odessey and Oracle

Bob Dylan - Blonde On Blonde

Vad har du för favoritfilm(er) genom tiderna?
Några favoriter är Russ Meyer's Faster Pussycat Kill Kill, David Lynch filmer speciellt Lost Highway, Eraserhead och Mullholland Drive... American Beauty, Requiem For A Dream, Black Swan...

Har du några favoritböcker/författare?
Blir mest musikbiografier men jag gillar även mycket av Neil Gaiman. Läste nyss Vladimir Nabokovs Lolita och gillade den starkt. Tänkte läsa Anthony Burgess A Clockwork Orange härnäst.

Vilket är det stoltaste ögonblicket i musik karriären? Något speciellt minne som gör dig extra lycklig?
Norgeturneerna var nog det roligaste vi hade under min tid i Plan 9, bra spelningar på både bra och underliga ställen. Repningarna i en lada i Bråttensby när Chips från Sator var med och lyssnade och kom med förslag inför inspelningen av Generation Action.

Har du någon favorit TV-serie? Har du tex sett några av mina favoriter The Walking Dead och/eller Dexter? Eller kanske "Game of Thrones" med min favorit Joffrey är något som du njuter av?
Breaking Bad var grymt bra, gillade Dexter också även om den tappade lite de senaste säsongerna. Walking Dead är en annan favorit och American Horror Story, Mad Men och True Detective... Har aldrig sett Game of Thrones.

Hinner du med att kolla några filmer i ditt späckade schema? Isåfall vore det intressant att veta om du har sett och gillar tex Kick-Ass eller The Road?
Blir mest serier nu för tiden, Kick-Ass var kul har inte sett the Road (tror jag).

Under den senaste tiden har jag lyssnat mycket på Magnus Ugglas senaste album som har en betydligt mörkare ton än de övriga. Är detta album (Innan filmen tagit slut) något du själv lyssnat på och vad är isåfall din uppfattning?
Gillar mest de tidiga Uggla-skivorna fram till och med Vittring. Vad ska man ta livet av sig... Och Vittring borde ses som svenska punk-klassiker. Jag har lyssnat lite på den senaste, den är ok. Bättre än det mesta han gjort de senaste 30 åren, vilket kanske inte säger så mycket... ;)

Är du som många andra hårdrockare/punkare en stor skivsamlare? Isåfall vore det intressant att veta hur många du ligger på och om du har någon riktig guldklimp i samlingen?
Jo, jag har en hyffsat stor samling. Gissar på ca 2000 Vinyl och 3000 CD + en del som har fått flytta upp på vinden.
Det finns väl en del guldklimpar, Small Faces första  från 1967 i fint skick, alla tidiga Hellacopters vinyler och en del svåråtkomliga vinyler från 90-talet, Nine Inch Nails, Hole m.m. som man får betala en del för nu. Men jag tänker inte på mig som en samlare direkt, jag köper skivor för att lyssna på.

Som ett stort fan av svenska kriminalfilmer måste jag även passa på att fråga vem som är just din favorit? Den nerstämde Wallander, den desillusionerade Beck eller min personliga favorit Arne Dahl?
Jag instinktivt avskyr dom alla trots jag inte läst eller sett dom. :)

Har du någon favoritdryck när du vill riktigt njuta av livet? Är det den klassiska hårdrocksstilen med Jack Daniels som gäller eller är det thailändska guldet Mekong något som faller dig i smaken?
Absint, men inte de billiga med karamellfärg och kemikalier. Nouvelle Orleans eller svenska Grön Opal är favoriter. Jack Daniels och Cola är ju aldrig fel heller... Eller Champagne.

Som du kanske märkt ligger musik och film mig väldigt varmt om hjärtat och speciellt svenskt då jag anser att det håller lite högre klass än det mesta. Vi har ju tex stoltheter som ABBA, Europe och Roxette att vara glada för inom musikens värld. Är detta något som faller dig i smaken?
Nja, svensk film suger för det mesta. Brukar undvika dom men filmen om Monica Zetterlund var dock riktigt bra... Och det finns ju fler undantag. Finns en del bra svensk musik, även om jag inte gillar varken ABBA, Europe eller Roxette.
Men det finns mycket jag gillar... Tages, Doris, Monica Z, tidiga Uggla, Ebba/Thåström, viss progg, Broder Daniel, Weeping Willows, Hellacopters/Imperial State Electric, Miss Li och Entombed m.m.